Olen tässä kovasti yrittänyt miettiä mistä lähtien olen kyhäillyt koruja. Varmaan pienestä pitäen kiikuttanu "mitä upeimpia" luomuksia äitille ja sisarelle ja kummilla ja ties kelle muille, mutta sijottaisin alkaneen innostuksen kuitenkin tuonne 80-lukuun. Ensimmäiset helmikorut kun tuli varmastikkin tehtyä 4H -kerhossa :-) Löysin ne jopa aarteitteni seasta :-) Myöhemmin hylkäsin siimaviritykset ja rupesin tekemään ketjua pihtien kera. Materiaalina tuollon kukkasidonta lanka, sillo mistään hopeoidusta kuparilangasta saatikka hopealangasta ollu meikäläisellä tietookaan (saikokaan niitä mistään!?) :-)

433295.jpg433296.jpg

Joskus 80 - ja 90 -luvun taitteessa keksin naisenpää rintakorun. Siihen omistin mallisuojankin 10-vuotta, viimeistä jaksoa en jaksanut enää omia (kallista touhua :-D) Ne olivatkin alusta loppuun täysin käsityötä vain lukkoa en tehnyt itse ;-) Näitä tuli tehtyä aikaanaan MONTA, nyt ei vuosiin. Ja on näitten kestävyyttäkin testattu, yhdellä naisella jäi vaateeseen kiinni kun laittoi sen pesukoneeseen. No itse asiassa se ei kärsinyt reisusta kovinkaan paljon. Nenä on herkin tietenkin kun on tuollainen uloke joten sitä jouduin paikkaileen ja muutamia helmiä oli lähtenyt mutta muutoin liimat ja muut materiaalit kestivät toisi hyvin ko koetuksen :-D Tulipa joskus väännettyä aiheesta korvakorujakin, tässä kuvassa "hlllitymmät versiot" :-)

433129.jpg

433321.jpg

Tässä rintakoru vielä vähän isompana kuvana ja erilaisena

435714.jpg

Mulle on aina ollu aivan sama mitä materiaalia esim. helmet on. On ne sitten muovia halpakaupasta tai kristallia alan liikkeistä, tärkeintä on että ne on hyvän näköisiä (mun mielestä :-D). Tässä pari esimerkkiä halpahelmistä (halpa ja halpa mutta muovia ja Tiimarista :-D) Näitä helmiä ei sitten enää ookkaan näkyny kaupoissa :-) Nämä molemmat on piiiiitkiä suljettuja ketjuja(ei siis lukkoja), tarkoitettu niin kaulaan kun ranteeseen (mihin vaan yltää sopivasti kieputtaan).

433132.jpg

433134.jpg

Tämä rannekoru on saman sarjan helmistä kyhätty myöskin vuosia sitten. Ainuastaan "sirkkaa" en ole tehnyt :-) kaiken muun olen väkertäny itte, enhän mää ees sillo tienny että tommosia "jakajia" saa valmiinaki jostain :-D Toisessa kuvassa on kuparilankaan tehty kaulakoru.

433193.jpg435603.jpg

Materiaali kun materiaali kiehtoo, kaikista saa jotain ideaa ko oikein pusertaa :-) Jossain vaiheessa tei paperistakin korviksia (ja tietty helmiä lisukkeeksi:-D).

433147.jpg

433312.jpg

Kivi on kanssa monipuolinen korumateriaali,itse olen tykänny käyttää ihan luonnon kiveä ilman käsittelyjä...mitä ny ite sitten vähän "käsitelly" :-D Ensimmäisen kerran tän kaulakorun kanssa keksin hakata hopeoidun kuparilangan littuun :-) Kerran koetin "viilailla" luonnonkivestä ittelleni hienon korviksen, voin kertoo että sormet ja iskän viila oli kovilla...ja luovutin ennen aikojaan :-) Mut kaikkeehan on kiva kokeilla...

433153.jpg

433344.jpg

Jossain vaiheessa intaannun kyhäämään kaikkea "häähörsöä" kuten korviksia ja kaulakoruja ja hiuslaitteista morsiamille. Niitä oli kyllä myös ihan kiva rakennella. Muistaakseni se into lähti siitä että eräs rouvashenkilö halusi itselleen valmiista helmipannata-aihiosta kyhättävän valkoisen "hiuspannan" kukkineen, ei ollut kyseessä häät olisko ollut vuosijuhlat en muista enää (siitä on niiiin kauan :-D tai sitetn oo vaan dementoitunut)

433245.jpg

433251.jpg

Sain kuvattua vielä tälläisen helmisen hattu/rintakorun tähän väliin :-)

450872.jpg

On sitä tullu kokeiltua vähän välihelmillä "punontaaki", jaksoin kiinnostua kolmen pannan verran tästä työstämisestä. Olen vähän liian "hätänen" näin aikaavievään touhuun :-D Näitten ensimmäisten kahden tekemisestakäin on kauan veikkaisin vuotta -94  :-) Mutta tuo tumma on tehty myöhemmin.

433274.jpg

433358.jpg

Eilaisia "massoja" on tietty pitäny kokeilla tässä muutamia "tyyppejä". Nuo "mopot" piti ehottomasti laittaa, on niin hupasat :-) (ne on korvikseksi tarkotettu mutta tuli vähän liian painavat näihin lerppakorviin :-D ) Nää on kanssa tosi vanhat ihme että ne on säilyneet tuolla laatikossa ihan ehjinä.

433292.jpg433335.jpg

Tämän(kin) massasta väännetty koru päätyi lahjaksi. Massaa vähän muovailin ja maalailin ja nimesin sen koruksi ja pistin pakettiin :-) Tällainen siitä tuli.

450854.jpg

On sitä tullu tehtyä puuhelmistäkin pantaa. Nämä olivat käsittelemättömiä puuhelimiä jotka lakkasin. Millon lienee tehty...käytetty ei varmaan kertaakaan, mutta tulipa tehtyä  :-)

435616.jpg

sitten olis taasen esittelyssä vihreistä välihelmistä tehty kolmiokaulakoru...käyttämätön tämäkin ...tulee aina tehtyä kaikkee ja sitten ei älyä pitää niitä :-) Hematiitti versioita alla.

435602.jpg

450877.jpg

450914.jpg

Näitä on ainakin käytetty. Tuli kyllästyttyä Bratz tuotemerkin kalleuteen niinpä tekasin mein tytön Bratzeille hieman helyjä ite ja hyvin on toimineet :-)

435695.jpg

tässä ommeltuja helmirannekoruja, nää on tehty n. vuosi sitten

444363.jpg444469.jpg

näitäkään en edes muistanu tehneeni ennenkuin äiti näytti omaansa (kuparinvärinen) :-) On sen verran laho jo tuo pää jo että kun keksii jotain ja tekee ja antaa jollekkin ni en välttämättä muista ees tehneensä, joten ihan hyvä kun muut muistuttaa ;-D

joskus tuli innostuttua laukkukoruista, tein niitä muutamia ja jakelin pois. Yksi on vielä itellä punainen sellainen ja tässä siitä kuvat...tarttis taas innostua näistä ja rueta tekeen :-)

447355.jpg447356.jpg

Viimekesän hittituote oli meidän perhesektorilla "muovinauhakorut". Ne on noilla ipanoillakin vallan mainioita ko lonaavat kaiken kesää järvessä ni ei haittaa yhtään vaikka jää kaulaan tai ranteeseen ko hyppää järveen :-)

450845.jpg

 

 

 

 

 

© TiianSormet